Maak de uitgelekte mosselen droog door ze over een stuk keukenpapier of
een droge theedoek te laten rollen.
Verhit een wok en laat de olie er even door ‘walsen‘.
Fruit de ui tot ze glazig ziet.
Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de paprikareepjes toe.
Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.
Voeg de sherry, de suiker en 4 eetlepels warm water toe en laat alles 1
minuut koken.
Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok.
Strooi de allesbinder over het vocht op de bodem van de wok, voeg naar
smaak wat zout toe en roer alles goed door.
Schep eerst de tomaatreepjes en daarna de overige ingrediënten door
de kokende saus.
Verdeel het gerecht, als de mosselen goed warm zijn, over verwarmde borden
en strooi er de bieslook over.
Geef er apart witte rijst bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |